Rijles vanaf€ 50,-per uur

You are here

Rijbewijs A

Theorie

Wanneer je het motorrijbewijs (A) wilt halen is het afleggen van het bijbehorende theorie examen verplicht. Je kunt al wel beginnen met lessen als je een geldig autorijbewijs (B) of militair theoriecertificaat (A) hebt. Lesboeken en oefenexamens zijn bij ons verkrijgbaar.

Rijopleiding

De motorrijlessen worden gegeven door één van onze drie instructeurs, die je een rijopleiding op maat zullen aanbieden. Hierbij worden het aantal lessen en hun inhoud afgestemd op je eigen vaardigheden; vorderingen kunnen eventueel getest worden met een tussentijdse toets bij het CBR. De motorrijlessen worden in twee blokken gegeven, waarbij in het eerste blok vooral aandacht wordt gegeven aan voertuigbeheersing en in het tweede blok het verkeersinzicht ontwikkeld wordt. Aan het eind van elk blok volgt een praktijkexamen.

Het examen    

Motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2, A)

  • Theorie- en praktijkexamen vereist
  • A1 maximaal vermogen van 11kW, minimum leeftijd 18
  • A2 maximaal vermogen van 35 kW, minimum leeftijd 20
  • A onbeperkt vermogen. Theorie en praktijkexamens vanaf 21 jaar. Heb je een A2-rijbewijs dan hoef je niet opnieuw theorie-examen en AVB te doen. Tot het 24ste jaar gelden er restricties voor de motoren waarop je mag rijden. Ben je jonger dan 24? Dan krijg je rijbewijs A met code 80. Je mag dan alleen op lichtere motoren (categorie A1 en A2) en op driewielige motoren rijden.